fbpx
Planlæg indhold med Canva

Indholdsplanlægger i Canva

Tirsdag d. 20. oktober 2020

For nylig lancerede Canva (online billedredigeringsprogram) en populær feature, nemlig muligheden for at poste direkte fra programmet. Jeg har de sidste par uger testet den nye feature på min Facebookside og giver her min bedømmelse.

 

Canva er et genialt værktøj, som jeg kun kan anbefale. Her kan du kreere alverdens designs til både hjemmeside, præsentationer, flyers og ja, de sociale medier. Indtil nu har det været muligt at downloade billeder og derefter manuelt poste dem, eller at poste direkte med det samme på f.eks. sin Facebookside.

Hvad kan indholdsplanlæggeren?

Indholdsplanlæggeren vises som en kalender, hvor du kan planlægge dit indhold – sjovt nok. Kalenderen vises på månedsbasis og giver et godt overblik over dine post i løbet af en måned. Du kan både bruge designs du allerede har lavet eller lave nye designs direkte i planlæggeren. Her vælger du også, hvad tid på dagen, du ønsker at poste og hvilken platform du vil udgive på.

 

Indtil videre er det muligt at planlægge til Facebookside og – gruppe, Twitter, Pinterest, Linkedinside og -profil, Slack og Tumblr. En af de helt store mangler er fraværet af Instagram, som jeg især mangler. Da det er en af de mest populære platforme at poste visuelt indhold på, kan det være en dealbreaker for mange. Canva er dog gode til hele tiden at tilføje nye features og opdatere, så mon ikke det bliver en mulighed i fremtiden? Jeg krydser fingre.

 

En anden ting der trækker ned, er tekstfeltet, hvor man skriver selve opslagsteksten. Feltet er ikke ret stort og man har ikke adgang til emojis, som på Facebook. Har du Windows kan du dog bruge din computers indbyggede emojis, ved at trykke Windowsknappen + punktum samtidigt. Det er dog ikke det samme udvalg og det er bøvlet til sammenligning. Det er selvfølgelig til at arbejde sig uden om, men det trækker helt klart ned.

Bedømmelsen: Er det noget ved eller hva'?

Fordelene ved planlæggeren er helt klart overblikket og færre led i arbejdet med at planlægge og poste. Det sparer tid og kræfter i det store perspektiv.

 

Ulemperne er den begrænsede brugerflade i selve opslagsdelen, at tekstfeltet er mindre og ikke har muligheder som f.eks. emojis. Desuden er det et stort minus, at Instagram ikke er tilgængelig over medier, man kan poste på.

 

Kan du leve med ulemperne, er det helt klart et værktøj, som kan lette dagligdagen med at holde overblik og planlægge opslag på sociale medier, særligt hvis du i forvejen bruger Canva til at lave dine designs. Der mangler stadig nogle små ændringer, før det virkelig rykker, men mon ikke de kommer senere hen.

Vil du gerne have besked, når der kommer et nyt blogindlæg?


Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, der kommer med små tips og tricks til din kommunikation og markedsføring, og selvfølgelig også giver besked, når der er et nyt spændende blogindlæg.


Lige nu får du en skriveguide med 10 nemme skrivetips, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Få skriveguiden
Skriv bedre med 10 nemme skrivetips

Skriveguide

og tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks til din kommunikation og markedsføring.