fbpx
Anbefaling af Canva

Anbefaling: Canva

Designprogrammet til dig, der ikke er designer

Torsdag d. 14. oktober

Jeg har længe gerne ville skrive et indlæg, som i korthed beskriver, hvad programmet Canva kan og gør. Før jeg stødte på Canva, vidste jeg ikke, hvor meget jeg havde brug for netop dét program. Jeg havde alle mulige halve og hele løsninger, som Canva bare samler og løser på én gang. Det er blevet en uundværlig hjørnesten i min virksomhed.

 

Jeg plejer at beskrive det som Publisher på steroider eller designprogrammet til dig, der ikke er designer. Helt enkelt er Canva et online program, der både indeholder designværktøjer, skabeloner og et kæmpe bibliotek med fotos, skrifttyper, grafikker og meget mere. Og det er ikke bare godt, det er fænomenalt.

Hvad: Canva.com

 

Platform: Online i din browser, du behøver derfor ikke downloade noget. Der findes også en tilhørende mobilapp, der er en smule anderledes end webversionen.

 

Pris: Gratis, betalt og pro. Med gratisversionen kommer du virkelig langt. Jeg brugte selv gratisversionen de første 9 måneder i min virksomhed, før jeg skiftede til pro (og jeg har ikke set mig tilbage siden).

Med gratisversionen får du adgang til et udvalg af gratiselementer, men finder du et billede eller lignende, som du rigtig gerne vil bruge i dit design (som ikke er en del af gratisversionen), kan du betale en lille engangsafgift for at bruge netop dét element. Med Pro-versionen får du fri adgang til ALT.

Pro-versionen koster $ 119,99 årligt (betalt for et år ad gangen), svarende til cirka 770 kr., hvilket kun er i omegnen af 64 kr. om måneden. Som soloselvstændig, der varetager alle grafiske opgaver selv, har jeg faktisk ikke råd til at lade være.

Hvad kan du bruge Canva til?

Canva er et fantastisk go-to program, når du skal lave grafisk design. Det kan for eksempel være blogbannere, coverbilleder, annoncer til Facebook, brochurer, arbejdsark, visitkort og meget mere. Kort sagt, når du skal bruge mere end bare et billede.

 

Canva har et stort udvalg af skabeloner til næsten hvad som helst, PowerPoint-præsentationer, covere til Facebookgrupper, Instagramstories og så videre, som du kan lade dig inspirere af. Du kan også lave dit eget design helt fra bunden. Det geniale ved Canva er, at det samler værktøjer, skabeloner og biblioteker i ét. Hvor andre designprogrammer, som for eksempel InDesign, udelukkende er et værktøj, hvor du selv skal finde layoutinspiration, billeder og andet indhold, har du adgang til det hele med Canva. Du kan naturligvis også uploade dine egne billeder og grafik, så hvis du finder nogle lækre billeder på for eksempel Unsplash.com, kan du nemt bruge dem i Canva.

 

Derudover er Canva utroligt brugervenligt og intuitivt, hvor de tungere programmer som InDesign, er svære at gennemskue på egen hånd. Det er let at gå til, uanset om du aldrig har designet noget før, har en smule erfaring eller er rimelig øvet.

Desuden får du faktisk noget for dine løbende betalinger, for Canva bliver ved med at komme med forbedringer, nyt indhold og nye features, som gør det nemmere og federe at designe.

 

Canva har så mange features, at jeg ikke vil spille tid og plads på at liste dem alle sammen her, men jeg opfordrer dig til at undersøge det på egen hånd. Om ikke andet kan du bruge gratisversionen til at teste, om det er noget for dig.

 

Du finder Canva på www.canva.com

Kunne du tænke dig at blive klogere på Canva og blive din egen designer?

Jeg har netop nu et kursus i støbeskeen, som du kan læse mere om her.