fbpx
3 tricks til professionelle designs i Canva

3 tricks til professionelle designs i Canva

- Tre effekter, der får dine designs til at se professionelle ud, som du (måske) ikke kendte.

Mandag d. 8. marts 2021

Canva er absolut et af mine yndlingsværktøjer. Det er designprogrammet til os, der ikke er designere. Det er nemt, intuitivt og fyldt med muligheder. Under overfladen har Canva nemlig mange værktøjer, der kan lette dit arbejde utroligt meget og løfte dine designs til nye højder. I dette blogindlæg giver jeg dig 3 tricks, der giver dine designs et professionelt look på ingen tid.

 

Når du indsætter billeder i Canva, har du mulighed for at tilføje effekter til dem ved at vælge effekter i fanen. Her får du de tre fedeste effekter (kan du ikke finde dem, kan du tilføje dem nederst på siden med effekter).

#1 Fjern baggrund

Der kan være mange årsager til, at du gerne vil fjerne baggrunden på et billede, for eksempel på et personbillede, hvor du vil bruge motivet, personen, i et design.

 

Før jeg brugte Canva, har jeg siddet i timevis og fedtet med netop denne slags opgaver i Photoshop, hvor jeg klik for klik slettede baggrunden på et billede. Nu klikker jeg bare på en knap og voila, så er det fikset.

 

Her kan du se, hvordan jeg har med effekten background remover, har fået skåret kvinden ud af billedet, så jeg kan indsætte hende i et andet design.

Nogle gange har man brug for at fjerne baggrunden på et billede.
Billede med fjernet baggrund bliver brugt i et nyt design.

Effekten er virkelig god, men har selvfølgelig sine begrænsninger, afhængigt af billedet. Jo tydeligere motivet skiller sig ud fra baggrunden, jo nemmere. Effekten har også en lille pensel indbygget, hvor du kan justere i detaljer, om der er noget der skal være med eller ej.

#2 Smartmockups

Denne, forholdsvis nye, effekt er simpelthen guld værd. Med få klik kan du få dit design præsenteret på en topprofessionel måde. Vis dit design, din kunst, plakat, bog eller præsentation i mockups med få klik. Her kan du, hvordan min e-bog får fysisk form. Det er bare klik, træk, slip. Der er mange muligheder med både bærbare, mobiler, plakater, visitkort og krus.

En e-bog får fysisk form med smartmockup

#3 Skygge

Side med skyggeeffekt

En skygge er da temmelig kedelig, hvorfor er det noget særligt, tænker du måske. Men skygger er lige den ekstra finish, der giver dit design liv. Det gælder for eksempel designs, der skal ligne sider, som du kan se i eksemplet her.

Før effekten blev implementeret, var det hårdt arbejde at få lavet en flot skygge på sit Canvadesign, men nu er det klaret med få klik. Klikker du på den valgte skyggeeffekt, får nogle indstillinger så som afstand, vinkel og farve.

Vær opmærksom på, at skyggen lægges ind som en del af billedet, så størrelsen på dit indsatte billede, skal måske justeres efterfølgende.

Kunne du tænke dig at blive klogere på Canva og blive din egen designer?

Jeg har netop nu et kursus i støbeskeen, som du kan læse mere om her.

Få skriveguiden
Skriv bedre med 10 nemme skrivetips

Skriveguide

og tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks til din kommunikation og markedsføring.